A community forum for Wargamers and Roleplayers alike from Timisoara, Romania.


Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

Reguli, clarificari si discutii

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1 Reguli, clarificari si discutii la data de Mar Apr 05, 2011 1:39 pm

Tarash_Bulba

avatar
Furacios de blugi
Sal,

Am facut acest topic pt. a clarifica unele intrebari legate de sistemul de joc Warmahordes sau Hordesmachine tinanid cont ca suntem inca la inceput si nu ne sunt clare toate aspectele lui.

Dupa un pic de cautat prin rule book si intrbat pe forumul de la PP am gasit urmatoarele raspunsuri la o parte din cele intamplate inmeciul care l-am avut cu Cipi:

O sa pun intrebarile si raspunsurile in engleza deorece sunt copiate de pe forumul PP si nu am nervi sa le traduc. Intrebarile sunt cu cyan si raspunsurile cu italic.


1. The Earthborn with + 2 SPD from being close to rough terrain and also with the Axer's animus , charges the Charger (The irony lol) through shallow water. He kills it with it's initial attacks. Next I goad it for 1 fury and move to the closest member of B13th and kill it. My question is, if after killing the initial target and after goading and attacking a second target does the earthborn get again initial attacks against this new target or does he have to buy additional attacks with fury?
We ruled it that I had to pay with fury but we are not 100% sure it is the correct choice.
This is correct, after the initial attacks you must FORCE the beast for additional attacks

Deci rationamentul lui Cipi a fost corect aici.



3. The knocked down Axer, due to Stryker's annoying earthquake spell, frenzies. Now this is where we had a real problem. He was knocked down and the closest model was a mechanik in his back arc. We ruled it that the axer rises using it's move and then turns and attacks the mechanik in his 2" range . Was this correct? The other closest model was another mechanik but he was more than 3" away. if that was the closest model, does it mean that the Axer could not have reached him?When a knockdown beast frenzies if the target is not in his melee range it only moves towards it. Be aware that it will look for a target within LoS before he would target the mechanik in his back arc.
si
3. If a model is knocked down (your Axer) and has a model in its back Arc (the Mechanik), if the Axer sacrifices its attack to stand up, it can get up and use its movement to turn and face the Mechanik, but not attack. If it sacrifices its movement to get up, it will not be able to turn and face the Mechanik, but could still attack something in its front arc.

*A model is still facing the Direction while knocked down that it was while standing.

Deci axer-ul nu ar fi trebuit sa atace mechanik-ul pt. ca si-a consumat actiunea ca sa se ridice.

4. The Earthborn was knocked down also from the Ironclad's earthquake like ability (forgot it's name)...From what I read, if I force it to stand up in it's control phase , does it mean that at the beginning of it's action, he counts as having moved and thus can make only combat actions?
If yes, and I put refuge on it, can he make his refuge move after ending it's combat action? Also, if I have knocked down a beast with full fury (let's say 3 for a Axer) can it get back up without forcing?

No to all questions. Refuge only works if you hit something, and if you FORCE a beast to get up it activates as normal.

Si cam atat pt. acum. Very Happy

Vezi profilul utilizatorului

2 Re: Reguli, clarificari si discutii la data de Mar Apr 05, 2011 9:28 pm

lemanruss

avatar
Furacios de Gin
Daca cineva era in CC, dupa care ajunge la orizontala nu mai se considera ca e in CC putind fi luat shi de la distantza fara penalitatzi Very Happy
Am citit ieri iar amu imi e lene sa caut.
Oricum te-am nimerit o sccriu pt eventualele datzi. Ce nu mai stiu precis e daca blocheaza LOS sau nu.

Vezi profilul utilizatorului

3 Re: Reguli, clarificari si discutii la data de Mier Apr 06, 2011 6:36 pm

Bogdan

avatar
Furacios de Gin
Salut.

Fiind Focus user inca incerc sa inteleg mecanica de Fury. Am sa dau un exemplu generic sa vad daca am inteles corect.

Sa zicem ca o am pe Lylyth, Herald of Everblight, cu un Carnivean si doi Shredders. Dupa o tura intreaga sa zicem ca am fortat Carnivean-ul sa sarjeze si sa faca doua atacuri melee boostuite, de aici rezultand 3 FURY. Pe Shredderi i-am fortat sa fuga, fiecare avand acum cate 1 Fury. Dupa care Lylyth casteaza sa zicem Parasite cu 3 FURY, ea ramanand cu 2 din cei 5 ai ei.

Pana aici totul e bine si frumos. In faza urmatoare fiind cu 5 FURY in total pe bestii ajung la maintenance si va trebui sa leechui FURY-ul. Cel 5 de pe bestii care il voi trage pe Lylyth o va urca la 7 FURY sau doar la maximul de 5?

Sa zicem cam am tras 1 de pe fiecare, astfel lasand Carnivean-ul cu 2 FURY. .... Am priceput corect? Merge doar pana la max FURY sau se aduna cu ce ramane domnisoara L.

Vezi profilul utilizatorului

4 Re: Reguli, clarificari si discutii la data de Mier Apr 06, 2011 9:21 pm

Tarash_Bulba

avatar
Furacios de blugi
In primul rand sa clarificam un pic:
-FURY se refera la stats-ul cu acelasi nume.
-fury se refera la punctele de fury care se platesc pe vraji, se leech-uie, se castiga pe warbeasts prin fortare, etc...
Asta ca sa nu fie confuzie.

Si acum, in faza de control si numai in faza de control se poate leech-ui fury de pe warbeasts pana la max. FURY stats pe care il are warlock-ul.

In cazul tau stats-ul FURY este 5. Deci poti avea max. 5 fury points in faza de control de la inceputul turei tale.

In exemplul pe care l-ai dat, deoarece warlock-ul tau mai are 2 fury pe el va putea leech-ui maxim 3 puncte de fury de pe warbeasts pana la max 5 fury points(adica cat stats-ul FURY pe care il are).

Poate avea mai mult fury points decat stats-ul FURY doar de la alte abilitati speciale spre exemplu cum e la Borka, caruia ii activezi intai keg carrier-ul si prin special action-ul sau ii mai dai 2 fury points.

Daca in urmatoarea faza de control are mai multe fury points decat statsul FURY pe care il are, punctele de fury in plus se pierd.

Adica daca are 7 fury points si stats-ul FURY=5 rezulta ca la inceputul turei va reveni la 5 fury points, cele 2 fury points in plus fiind pierdute.

A avea 1 pana la 3 fury points pe warlock-ul tau este un lucru benefic pt. ca atunci cand acesta primeste damage de la orice atac, platind 1 fury point acesta poate transfera tot damage-ul la un warbeast in CTRL range.

Partea nasoala este ca daca nu va putea leech-ui toate fury points de pe warbeasts, acestea risca sa dea in frenzy.

P.S.: Because FURY beats FOCUS! Wink

Vezi profilul utilizatorului

5 Re: Reguli, clarificari si discutii la data de Mier Apr 06, 2011 9:24 pm

Bogdan

avatar
Furacios de Gin
Multumesc pentru clarificari Adi Smile

Vezi profilul utilizatorului

6 Re: Reguli, clarificari si discutii la data de Joi Apr 14, 2011 9:17 pm

lemanruss

avatar
Furacios de Gin
Am inteles ca constucts nu pot fi healuitzi shi nu fac frenzy. Bun. Dar cit Fury poate poate incasa? Il potzi fortza fara limita?

Vezi profilul utilizatorului

7 Re: Reguli, clarificari si discutii la data de Joi Apr 14, 2011 10:10 pm

Tarash_Bulba

avatar
Furacios de blugi
Toate warbeasts pot fi fortate maxim cat e statsul lor de FURY.

Adica FURY = 3 pot fi fortate sa faca diverse actiuni maxim de 3 ori.

Mare atentie ca pot scapa de fury points acumulate doar daca sunt leech-uite de warlock sau cand fac frenzy.

Deci la constructs, chiar daca nu fac frenzy, in afara de leching sau unele spell-uri nu ai alta cale sa scapi de fury acumulate.

Si asta e nasol, pt. ca un warbeast cu fury la maxim nu mai poate fi fortat.

Vezi profilul utilizatorului

Continut sponsorizat


Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum